تقسیم بندی چیلر از نظر نوع سیکل،شباهت ها و تفاوت ها

تاریخ:
۰۴ تیر ۱۳۹۹
چیلرها از نظر نوع مکانیزم و سیکلی که دارند به دو دسته تقسیم میشوند:
چیلرهای تبرید تراکمی
چیلرهای تبرید تراکمی از تراکم بخار در یک سیکل مشخص استفاده میکنند. سیکل تبرید تراکمی شامل ۴ عنصر اصلی میباشد که اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط نام دارند، در اواپراتور حرارت از محیط گرفته میشود و در کمپرسور فشار و دمای مبرد بالاتر میرود و سپس در کندانسور حرارت خود را از دست میدهد و مجددا در شیر انبساط مبرد به فشار کاری اواپراتور میرسد و این سیکل دائما تکرار میشود تا خنکسازی انجام شود.چیلر تراکمی از انرژی الکتریکی به عنوان منبع اصلی شروع فعالیت خود استفاده میکند. نحوه کارکرد آن به شرح زیر است.
در چیلرهای تراکمی وظیفه تراکم گاز بر عهده کمپرسور خواهد بود که پس از متراکم شدن، این گاز وارد کندانسور میشود. در کندانسور دمای این گاز کاهش مییابد و به مایع تبدیل میشود.
پس از عبور این مایع از شیر انبساط و هدایت آن به سمت خنک کننده، به دلیل جذب گرمای اتاق، آن مایع به بخار تبدیل میشود که این امر باعث کم شدن دمای هوای اتاق خواهد شد. سپس بخار ناشی از تبخیر دوباره به کمپرسور انتقال مییابد و این سیکل همواره ادامه پیدا میکند.
از ویژگیهای شاخص چیلرهای تراکمی
از این نوع چیلر میتوان در هر منطقه و هر نوع آب و هوایی استفاده کرد.در مدلهای پیشرفتهتر چیلرهای تراکمی به گونهای طراحی شدهاند که در مصرف برق صرفه جویی شده است.
تمام قسمتهای چیلر با استفاده از دستگاههای الکترونیکی قابل کنترل است.
چیلر تراکمی قابلیت نصب شدن در محیطهای بسته را دارد.
چیلرهای جذبی
چیلرهای جذبی سیکل مشابهی دارند و در آنها نیز کندانسور و شیر انبساط و اواپراتور داریم تنها تفاوت در دو مورد است اول اینکه مبرد استفاده شده در این سیکل آمونیاک و آب و لیتیم برمید است و مورد دوم تفاوت در مکش و تراکم است. در سیکل تبرید جذبی تراکم و مکش با دو دستگاه جداگانه که جاذب و ژنراتور نامیده میشوند انجام میشود که جاذب جریانی از مبرد را با استفاده از پدیدهی جذب پدید میآورد و انرژی موردنیاز هم برخلاف سیکل تبرید تراکمی از نوع حرارت است که در جاذب و ژنراتور استفاده میشود. در حالت کلی اگر به جای کمپرسور، جاذب و ژنراتور قرار دهیم و نوع انرژی ورودی را هم تغییر دهیم سیکل تبرید جذبی چیلر نامیده میشود. شباهتهای چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی :
در هر دو نوع این چیلرها مبرد، در یک سیکل به صورت دائم در حال گردش است.
اساس کار هر دو دستگاه بر مبنای تبخیر سیال و کاهش دمای آنهاست.
در هر دو نوع چیلر گاز مبرد در کندانسور تقطیر میشود.
هم در چیلر تراکمی و هم چیلر جذبی، در اواپراتور از گرمای آب برای تبخیر یک مبرد فرار در فشار پایین استفاده میشود.
در هر دو نوع چیلر گاز مبرد فشار پایین از اواپراتور گرفته شده و گاز مبرد فشار بالا به کندانسور فرستاده خواهد شد.
تفاوتهای چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی :
چیلرهای تراکمی انرژی اولیه مورد نیاز خود را از انرژی الکتریکی تامین میکنند، این در حالی است که چیلرهای تراکمی انرژی اولیه خود را از انرژی گرمایی تامین میکنند.
چیلرهای جذبی اغلب برای تامین تناژهای کم به کار میروند، این در حالی است که استفاده از چیلرهای تراکمی در تناژ بالا مناسبتر است.
در چیلرهای تراکمی از کمپرسور استفاده شده است اما، در چیلر جذبی به جای کمپرسور از ژنراتور و یک جاذب استفاده شده است.
مبرد در چیلرهای جذبی معمولا آمونیاک یا آب خواهد بود در حالی که در چیلر تراکمی از انواع کلروفلئوروکربن یا هالوکلروفلئوروکربن استفاده میشود.
وزن دستگاه چیلر جذبی بیشتر از دستگاه چیلر تراکمی است.
عمر مفید چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی بیشتر خواهد بود.
ضریب عملکرد چیلرهای تراکمی بیشتر از ضریب عملکرد چیلر جذبی میباشد.
قیمت خرید اولیه دستگاههای چیلر جذبی گرانتر از چیلر تراکمی است.
در تناژ یکسان، ظرفیت اشغال شده توسط چیلر جذبی بسیار بیشتر از نوع تراکمی آن است.
در تناژهای زیاد استفاده از چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی به خصوص در مناطق گرم و مرطوب بهینهتر است.
حمل و نصب چیلرهای تراکمی نسبت به چیلرهای جذبی آسانتر خواهد بود. به دلیل حجیم بودن و سنگین بود قطعات چیلرهای جذبی اغلب در دفعات متعدد و به صورت تکه تکه تا محل نصب حمل میشود.
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.