انواع کانال کشی داکت اسپلیت

انواع کانال کشی داکت اسپلیت
تاریخ:
۲۸ شهریور ۱۴۰۰

داکت اسپلیت جزو  یکی از پرکاربردترین تجهیزات تهویه مطبوع در محیط های مختلف خانگی، اداری،تجاری ،رستوران ها و ...می باشد.
داکت اسپلیت همانند یک سیستم اسپلیت دیواری از یک جز داخلی به نام هواساز و از یک جز خارجی به نام کندانسور  تشکیل شده است که از طریق لوله های داخلی سیستم بهم متصل شده اند.
کانال وظیفه ی انتقال باد سرد یا گرم تولید شده توسط دستگاه را به محیط های مورد نظر و همچنین برگشت هوای مصرفی آن فضا جهت تهویه به دستگاه را دارند . بنابراین طراحی و رعایت اصول اجرایی کانال کشی داکت اسپلیت ها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هرگونه مشکل در آن موجب افت و پایین آمدن راندمان دستگاه می شود.

کانال کشی داکت اسپلیت از طریق کانال فلکسیبل


این روش که در سالیان اخیر با استقبال روزافزونی مواجه شده از جمله روش های کم هزینه و استاندارد به حساب می آید. عموما کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال فلکسیبل در فضاهای سقف کادب یا مواردی از این قبیل کاربرد بسیار بیشتری دارد. از آنجا که کانال فلکسیبل دارای انعطاف بسیار بالا و همچنین وزن کمی می باشد در این فضاها به راحتی قابل نصب می باشد. کانال کشی داکت اسپلیت در این روش به لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه می باشد، چون علاوه بر هزینه مناسبی که به لحاط جنس مطرح است هزینه های نصب نیز بسیار اقتصادی و قابل توجیه است. البته کانال کشی داکت اسپلیت با استفاده از کانال فلکسیبل، شامل متریال های گوناگون از جمله عایق دار و بدون عایق می شود که هر یک از این دسته بندی ها نیز دارای انواع مختلفی می باشد.
نکته بسیار مهم در مورد کانال فلکسیبل این است که اغلب سازندگان سنتی در استقامت و عمر لوله ها تردی دارند اما اگر این لوله ها یه طور صحیح اجرا شوند از استقامت و عمر بالایی برخوردار هستند که این موضوع را در نمونه های قبلی کار شده می توان مشاهده کرد.

مزایا کانال فلکسیبل:

بیشترین سرعت در اجرا
بشترین میزان انتقال باد به دلیل دوار بودن و حجم کمتر
کمترین انتقال صدای مزاحم در واحد کوچکتر از 120 متر مربع
منعطف ترین مدل جهت جانمایی
قابلیت اصلاح حتی بعد از اجرا
کمترین نیاز به ساپورت سقفی
کمترین میزان ارتفاع اشغالی

کانال کشی داکت اسپلیت از طریق کانال گالوانیزه


کانال های گالوانیزه در اصل همان کانال هایی هستند که برای کولرهای آبی از گذشته تا به امروز استفاده شده است. اما کانال استفاده شده در کانال کشی داکت اسپلیت از نظر ابعاد، ضخامت ورق و عایق کاری متفاوت می باشد. به نحوی که در صورت استفاده از این نوع کانال برای اجرای داکت اسپلیت باید از عایق الاستومری استفاده گردد که با هزینه اجرا بسیار گران تمام می شود به همین دلیل برخی از کارفرمایان برای پایین آمدن هزینه ها به جای استفتده از عایق الاستومری از عایق پلی اتیلن استفاده می کنند اما این نوع عایق مقاومت کافی را نداشته و با گذشت زمان دچار تحلیل می شود. به دلیل تولید باد با حجم پایین تر توسط داکت اسپلیت ابعاد کانال استفاده شده در این سیستم کمتر از کانال کولر آبی می باشد. اما محاسبه این ابعاد به چند پارامتر مهم بستگی دارد. با فرض ثابت گرفتن برخی ضرایب، میزان هوای تولید شده از مهمترین این پارامتر ها می باشد. ابعاد کانال در همه جای سیستم کانال کشی یکسان نبوده و به میزان خروجی مورد نیاز بستگی دارد.

 

 



کانال کشی داکت اسپلیت از طریق پلی یورتان


کانال های پلی اورتان که به کانال های از پیش عایق شده معروف هستند  به صورت ورقه ای بوده و طرحی سبک با سرعت نصب کمتر نسبت به کانال های گالوانیزه می باشند. این کانال ها  به علت ضریب انتقال حرارت پایین (0.019w/m°k)، دارای اتلاف انرژی بسیار کمی است. این ماده به دلیل دارا بودن کلاس حریق B1 و همچنین طول عمر بالا، کاربرد زیادی در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و … دارا می باشد. لازم به ذکر است ضریب گسترش دود و شعله در این کانال ها منطبق بر مقررات ملی ساختمان کمتر از اعداد 50 و 25 می باشد. مصالح تشکیل دهنده جدار داخلی این نوع کانال از نوعی فوم سرد تزریقی همراه با روکش آلومینیومی در دو طرف می باشد 
 


کانال کشی داکت اسپلیت از طریق کانال اسپیرال

به ‌جرات می ‌توان گفت که کانال اسپیرال گالوانیزه در بین انواع کانال ‌های با مقطع گرد، جزو پرکاربردترین ‌ها است. این کانال‌ ها جنس‌ های مختلف داشته و در انواع قطرهای متنوع ساخته و عرضه می‌ شوند. قطر این کانال‌ ها معمولاً از 100 تا 2500 میلیمتر متغیر بوده و طول کانال اسپیرال گالوانیزه از ۵/۰ تا ۶ متر است، ولی معمولاً طبق استاندارد 3 متر تولید می‌ شود. سطح داخلی این کانال‌ ها صاف بوده، بنابراین اصطکاک و به ‌تبع آن میزان تلفات اصطکاکی کاهش می‌ یابد اما سطح خارجی کانال ‌ها دارای خطوط اتصال برجسته (دنده‌ دار) است. این محصولات برای عبور دادن جریان هوا در مکان ‌های مختلف استفاده می ‌شوند.
نام اسپیرال برگرفته از کلمه انگلیسی spiral است که به معنی جسمی مارپیچی و دورانی است. ساختار کانال اسپیرال گالوانیزه به‌گونه ‌ای طراحی‌ شده است که در روند ساختن آن، ورقی که قرار است با آن کانال را بسازند به شکل مارپیچ حول محور لوله گرد دوران داده و می‌ چرخانند؛ سپس طی تکنولوژی دوخت و پرس مارپیچی لبه‌ های نوار فلزی را به هم متصل می‌ کنند تا شکل کانال اسپیرال ساخته شود. این اتصال لبه ‌ها باعث ایجاد برآمدگی ‌هایی بر روی سطح خارجی کانال می ‌شود که همین برآمدگی‌ ها هم به ‌نوبه خود باعث می‌ شوند که در مقایسه با سایر کانال ‌های معمولی، استحکام کانال اسپیرال گالوانیزه بیشتر شود. علاوه بر این لبه ‌ها و درزها، هوابندی مناسبی را ایجاد می‌ کنند و باعث به حداقل رساندن میزان نشتی می ‌شوند. برای زیبایی هرچه بیشتر این محصولات و هماهنگی رنگ آن ‌ها با رنگ محیط، می ‌توان از رنگ کوره ‌ای با تنوع بالا استفاده کرد. کانال اسپیرال هم مانند سایر سازه‌ های فلزی می ‌تواند از جنس ‌های گوناگون ساخته شود، ولی باید به این نکته توجه داشت که هر جنسی خواص خود را دارد و در هنگام خرید کانال اسپیرال باید کانال با جنسی که مناسب کاربری آن در آینده است، انتخاب نمود. کانال اسپیرال، امروزه از ورق ‌های زیر تهیه می ‌کنند:

1) ورق گالوانیزه
2) ورق آلومینیوم (مناسب برای مناطق مرطوب)
3) ورق استنلس استیل (برای محیط ‌های بهداشتی)
4)  ورق مس

کاربرد کانال اسپیرال گالوانیزه

به دلیل مزایای فراوانی که برای کانال اسپیرال گالوانیزه می‌ توان برشمرد، کاربرد کانال اسپیرال گالوانیزه در زمینه‌ های بسیار زیادی نمایان است. از بین جاهایی که می ‌توان از این نوع کانال ‌ها استفاده کرد می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

کانال ‌هایی که به‌ صورت اکسپوز (نمایان) در رستوران ‌ها و کافی ‌شاپ ‌ها وجود دارد.
باشگاه ‌های ورزشی و استادیوم‌ ها
بیمارستان ‌ها
سرویس ‌های بهداشتی
آشپزخانه ‌های صنعتی
سوله ‌های صنعتی
ساختمان ‌های مسکونی
کارخانه ‌ها
مراکز اداری – تجاری
فرودگاه ‌ها
پایانه‌ های مسافربری
تونل‌ ها
سیستم‌ های تخلیه بخارات و گازهای سمی
سیستم شوتینگ زباله
سیستم انتقال پودر و دانه‌ های غلات
و غیره

مزایای کانال اسپیرال گالوانیزه 


امروزه از کانال اسپیرال گالوانیزه به ‌جای نوع مربعی آن استفاده می‌ شود. استفاده از این کانال ‌های اسپیرال مزایایی را در بردارد که به برخی از آن‌ ها اشاره می‌ کنیم:

ظاهری زیبا و جذاب: استفاده از کانال اسپیرال گالوانیزه نه ‌تنها تهدیدی برای زیبایی ساختمان نیست بلکه امروزه جزو یکی از المان ‌هایی محسوب می ‌شود که بر زیبایی محیط می‌ افزاید.
نصب و اجرای مقرون‌ به‌ صرفه: به ‌صرفه بودن نصب و اجرای این کانال‌ ها باعث افزایش محبوبت آن ‌ها شده است.
تنوع در اندازه و جنس: این کانال‌ ها در اندازه و سایزهای متفاوتی تولید و عرضه می ‌شود که باعث کاهش اتصالات لازم شده و در نتیجه منجر به‌ صرفه اقتصادی می‌ گردد.
نگهداری آسان: چون مجرای داخلی در کانال اسپیرال صاف است، غبار کمتری به خود می‌ گیرد و به ‌آسانی تمیز می‌ شود.
لوازم جانبی گسترده: لوازم جانبی این کانال‌ ها در بازار به‌ راحتی موجود است و این عامل یک حسن به ‌حساب می ‌آید.
صدای تولید شده کم : نسبت به کانال‌ های هوای مربعی صدای تولید شده کمتری دارند و به آرامش محیط کمک می ‌کنند.
افت فشار کمتر: کانال اسپیرال گالوانیزه افت فشار کمتری نسبت به کانال ‌های مربعی ایجاد می ‌کنند. استفاده از این نوع از کانال ‌ها نشتی هوا ندارد.
اتلاف انرژی کمتر: این کانال ‌ها چون سطح جانبی کمتری نسبت به کانال ‌های مربعی دارند، اتلاف انرژی کمتری نیز در آن‌ ها رخ می‌ دهد.
ایجاد جریان یکنواخت هوا: کانال اسپیرال گالوانیزه با تقسیم صحیح هوا باعث ایجاد جریان یکنواخت هوا می ‌شود.
قابلیت پیش ‌ساخته شدن کانال ‌ها و اتصالات و انبار کردن آسان آن ‌ها: این قابلیت باعث می‌ شود که همیشه موجودی انبار کامل باشد و مراحل تحویل کالا با سرعت بیشتری انجام گیرد.
تحمل تغییرات حرارتی: کانال اسپیرال گالوانیزه مقاومت بالایی را در بازه دمایی 30- تا 250+ درجه سانتی‌ گراد از خود نشان می ‌دهد.
عدم نشتی هوا: به ‌راحتی عایق‌ کاری می ‌شود و فاقد هر گونه نشتی هوا است.
این کانال در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است.
دوستدار محیط ‌زیست: فولاد گالوانیزه بعدها به ‌طور کامل قابل بازیافت است، بنابراین حامی محیط‌ زیست به‌ حساب می ‌آید.
نیاز به مواد اولیه کمتر: این کانال ‌های مارپیچی به ‌مراتب مواد اولیه کمتری را نیاز دارند و می ‌توان گفت در مقایسه با کانال‌ های مربعی 30 درصد صرفه‌ جویی در مواد اولیه دارند. زیرا در طول‌ های به نسبت بلندتری ساخته می‌ شوند و نیاز به اتصالات زیاد ندارند. بنابراین تعداد قطعات به‌ کار رفته کمتر شده و هزینه پایین ‌تر می‌ آید.
در کنار این ‌همه مزایایی که برای کانال اسپیرال گالوانیزه نام بردیم تنها می ‌توان به یک عیب برای آن اشاره کرد و آن این مورد است که این کانال ‌ها را نمی ‌توان قبل از نصب عایق‌ کاری کرد و حتماً اول باید نصب شوند تا بعداً عملیات عایق ‌کاری روی آن ‌ها اجرا شود، و این امر کار را برای افرادی که کانال ‌ها را نصب می ‌کنند دشوار می ‌سازد.


دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _____                          
|  _  |                         
 \ V /   __ _   __ _  _ __ ___  
 / _ \  / _` | / _` || '_ ` _ \ 
| |_| || (_| || (_| || | | | | |
\_____/ \__, | \__, ||_| |_| |_|
           | |  __/ |           
           |_| |___/            
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
انواع سیستم های تهویه و انتقال هوا
 ۱۲ شهریور ۱۴۰۲

انواع سیستم های تهویه و انتقال هوا

تهویه به معنای تامین هوا با کیفیت مطلوب و بعضا شامل بارهای حرارتی و برودتی مورد نیاز یک فضای مشخص است که تاثیر مستقیم بر شرایط آسایش و بهداشت انسان دارد. انواع سیستم‌های تهویه را می‌توان به سه دسته مکشی یا استخراجی، تهویه دمشی یا فشاری و حالت سوم تهویه دمشی-مکشی که تلفیقی از دو سیستم قبل است ...  ادامه مطلب 
سیستم برق خورشیدی خانگی و محاسبه ی تقریبی هزینه آن
 ۱۹ دی ۱۴۰۰

سیستم برق خورشیدی خانگی و محاسبه ی تقریبی هزینه آن

خورشید به عنوان یک منبع بی پایان انرژی می تواند حل کننده مشکلات موجود در زمینه انرژی و محیط زیست باشد . متاسفانه انرژی ارزان و سود بانکی بالا هر دو باعث می شود که هزینه کردن در سیستم برق خورشیدی در کشور ما مقرون به صرفه به نظر نیاید در صورتی که در دراز مدت این سیستم ها بسیار مقرون به ...  ادامه مطلب 
انواع مبدل های حرارتی(heat exchanger)
 ۰۲ شهریور ۱۴۰۰

انواع مبدل های حرارتی(heat exchanger)

مبدل حرارتی یک تجهیز بسیار پر کاربرد در صنعت است که در آن دو سیال با دما های متفاوت باهم تبادل حرارت می کنند تا یکی از آن ها به دمای پایین تر و یا به دمای بالاتر برسد. به عبارتی یکی گرم تر و دیگری سرد تر شود. در بسیاری از فرایند ها، گلوگاه فرایند (Bottle Neck) یک مبدل حرارتی است، یعنی اگر برای مبدل مشکلی بوجود ...  ادامه مطلب 
بهینه سازی سیستم تهویه در پارکینگ های بسته
 ۱۷ مرداد ۱۴۰۰

بهینه سازی سیستم تهویه در پارکینگ های بسته

حد مجاز آلاینده ها و میزان هوای تازه و هوایی که می بایست تصفیه شود  در پارکینگ های بسته بستگی به استانداردهای موجود در طراحی سیستم تهویه است. علاوه بر دمش هوای تهویه باید بهبودهایی هم در هندسه و نوع چیدمان دریچه های ورودی هوا و خروجی آلاینده ایجاد کرد تا بهترین شرایط کیفیت هوای داخلی در ...  ادامه مطلب 
بررسی نقش انرژی های تجدید پذیر در حفظ محیط زیست
 ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

بررسی نقش انرژی های تجدید پذیر در حفظ محیط زیست

توسعه و گسترش انرژی های تجدید پذیر باعث کمک به تحقق اهداف توسعه اقتصادی،اجتماعی و زیست محیطی می شود که از عوامل اساسی در رسیدن به توسعه پایدار در هر کشوری هستند. استفاده از انرژی های نو از جمله انرژی هسته ای،خورشیدی،بادی و ...می تواند باعث کاهش وابستگی به منابع فسیلی ،کاهش انتشار ...  ادامه مطلب