هواساز چیست و چه کاربردی دارد

هواساز چیست و چه کاربردی دارد
تاریخ:
۱۵ خرداد ۱۳۹۹
شاید شما هم در محلی که کار یا زندگی می‌کنید، از تجهیزات سرمایشی-گرمایشی مختلفی مانند فن کویل، چیلر، بویلر و غیره استفاده میکنید. گرچه این وسایل نیاز ما برای رسیدن به دمای ایده‌آل را برطرف می‌کنند،اما از نظر تهویه هوا و ایجادهوای تازه، عملکرد خوبی ندارند. یکی از راه­‌حل­‌های مفید برای حل این مسئله، استفاده از سیستم‌­های هواساز مجهزبه کویل گرماسازی و سرماسازی است. هواسازها یکی از همین دستگاه‌­ها هستند. استفاده از هواسازها می‌­تواند مشکل ما را از نظر تهویه مناسب هوا رفع نماید. این مساله خصوصا در محیط­‌های کاری و صنعتی بسیار مهم است.
هواساز چیست؟
هواساز دستگاهی است که برای تهویه و رطوبت‌­رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه هواساز دارای کانال‌کشی‌های داخلی است که با استفاده از آن می‌تواند هوای تازه را به داخل محیط انتقال دهد. هواسازها معمولا در مسیر چیلر یا بویلر نصب می‌­شوند. هوای تازه در این دستگاه تحت عملیاتی توسط اجزای درونی آن تصفیه و رطوبت­‌رسانی شده و هوایی تمیز و تازه وارد ساختمان می­‌شود.

هواساز چگونه کار می­کند؟
یک هواساز، با توجه به اینکه دارای کانال­‌کشی یک طرفه است یا دوطرفه، هوا را از درون ساختمان گرفته و به سمت بیرون  هدایت می­‌کند. از سوی دیگر نیز، هوای بیرون ساختمان را گرفته و به درون ساختمان هدایت می­‌کند.

هواساز چه کاربردی دارد؟
استفاده از هواساز برای تهویه هوای اماکن مختلف بسیار عالی است. این اماکن ممکن است مسجد باشد یا بیمارستان، هتل یا مدرسه، خوابگاه یا منزل. یکی از کاربردهای دیگر هواساز، رطوبت‌رسانی است. هواساز می­‌تواند رطوبت هوای ورودی را کنترل کند. این باعث شده هواساز برای اغلب مناطق، بخصوص مناطق گرم و خشک، بسیار مفید باشد. از دیگر کاربردهای هواساز، تصفیه و فیلتراسیون هواست. هواساز با استفاده از انواع فیلتری که در درون آن تعبیه شده است، قادر است هوا را به خوبی تصفیه نماید. این مساله مخصوصا در محیط­‌های صنعتی و شهرهای با آلایندگی بالا بسیار حائز اهمیت است. اهمیت هواساز زمانی برای ما روشن‌تر می­‌شود که بدانیم هوایی که نفس می‌­کشیم تا چه حد بر روی کار، فکر، روان و سلامتی جسمی‌مان تاثیرگذار است.

اجزای تشکیل­ دهنده هواساز
هواسازها از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام طی مراحل مختلف، عملیات تهویه، رطوبت‌رسانی، و فیلتراسیون را روی هوای ورودی انجام می‌دهند. از بین مهمترین اجزاء مختلف هواساز می‌­توان به موارد زیر اشاره نمود:
فن یا هواکش: یکی از اجزای بسیار مهم در هواساز محسوب می‌شود که  هوا را به سمت خود می­‌کشاند.
فیلتر: برای آنکه هوایی که وارد ساختمان می­‌شود تمیز و مناسب بوده و فاقد ذرات و آلودگی­ باشد، از چند لایه فیلتر در مسیر ورودی استفاده می­‌شود. این لایه‌های فیلتراسیون در هر مرحله یک عمل تصفیه را روی هوای ورودی انجام می‌­دهند تا در نهایت آن را کامل تمیز و پاکیزه کنند.
کویل گرمایشی و سرمایشی: اگر هواساز قابلیت سرمایشی-گرمایشی داشته باشد، در آن از کویل­‌های سرمایشی-گرمایشی استفاده شده است. همان‌طور که گفتیم، هواساز معمولا در مسیر چیلر یا بویلر قرار می­‌گیرد.
رطوبت رسان: در هواسازها، رطوبت‌رسانی و رطوبت‌گیری به وسیله اجزای مختلفی نظیر مرطوب کننده اسپری، مرطوب کننده تشت بخار، مرطوب کننده شبکه بخار، و تجهیزات کنترلی انجام می‌شود.

انواع مختلف هواساز
هواسازها را می­‌توان با توجه به فاکتورهای مختلف، به دسته‌­های مختلفی تقسیم کرد. هواسازها با توجه به نوع  فن به کار رفته در آن، هدفی که برای گرمادهی و سرمادهی آن در نظر گرفته شده، موتور داخل آن، جنس بدنه، نوع تجهیزات رطوبت­‌رسان و رطوبت­‌زدای بکار رفته در آن، نوع سیستمی کنترلی که در آن استفاده شده است، یا ظرفیت و ظاهر و ابعاد دستگاه، به دسته‌­های متنوعی تقسیم­‌بندی می‌شود.
تقسیم­‌بندی از نظر فن: هواساز دمنده و مکنده
تقسیم‌بندی از نظر موتور: فن‌های دارای موتور دور ثابت و فن‌های دارای موتور اینورتر
تقسیم‌بندی از نظر جنس بدنه: هواساز گالوانیزه و هواساز استیل ضد زنگ
تقسیم‌بندی از نظر فیلتر: فن‌های دارای فیلترهای کیسه‌ای، فن‌های دارای فیلترهای فایبرگلاس، و فن‌های دارای فیلترهای هپا
تقسیم‌بندی از نظر رطوبت‌رسان و رطوبت‌زدا: در قسمت اجزای هواساز، به انواع آن اشاره شد.
ولی به طور کلی، هواسازهای موجود در بازار با توجه به یک فاکتور که به آن نوع طراحی می‌­گویند به سه دسته کلی «هواساز معمولی»، «هواساز هایژنیک»، و «هواساز هیت ریکاوری» تقسیم‌­بندی می­‌شوند. هر کدام از انواع این هواساز، بنابر نیاز، ممکن است انتخاب بهتر و مناسب‌تری برای ما به حساب آیند.
 
مزایای استفاده از هواساز
به جای اینکه بخواهیم از مزایای هواسازها بگوییم، باید درباره مزایای هوای پاک و تازه بگوییم. چرا که کاربرد هواساز ایجاد هوای پاک و تازه و رفع مشکلات ناشی از نبود هوای پاک و تازه است. هوای پاک، تازه و مرطوب نقش مهمی در سلامت انسان دارد و از بروز بسیاری از بیماری­‌ها جلوگیری می‌کند. این مسئله شاید زمانی بیشتر خود را نشان دهد که محیطی که در آن قرار گرفته‌ایم، محل حضور و تردد افراد زیادی باشد؛ مانند مدرسه، بانک، بیمارستان، یا پاساژ.
یکی دیگر از جاهایی  که مزایای هواساز را برای ما نمایان می‌­کند،محیط‌­های صنعتی است. چرا که آلاینده‌­های موجود در این محیط‌­ها تاثیرات منفی روی کارکنان می‌گذارد و استفاده از هواساز، آنها را از این نظر مصون نگاه می‌­دارد.

امروزه استفاده از هواسازها، به عنوان وسیله‌­ای در کنار دیگر وسایل سرمایشی-گرمایشی که به سیستم فن و  هواسازی مجهز نیستند، واجب و ضروری است.چنانچه  به اطلاعات بیشتری درباره سیستم هواساز نیاز دارید، یا قصد انتخاب و خرید این دستگاه را دارید، حتما با ما تماس بگیرید. ما آماده‌ایم به شما در این باره مشاوره داده و سوالات‌تان را پاسخ دهیم.
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
عملکرد هواساز هایژنیک
 ۰۱ خرداد ۱۴۰۰

عملکرد هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک مانند نوع معمولی آن ها یک جعبه بزرگ فلزی است که شامل یک دمنده،المان های سرد کننده یا گرم کننده،رک یا محفظه فیلتر و جاذب صدا است. آن ها معمولا به یک سیستم تهویه جاری متصل می شوند که هوای مطبوع را از این طریق در  ساختمان توزیع می کنند و در نهایت دوباره به سمت AHU بازگردانده می شود. در زمان های دور ...  ادامه مطلب 
شناسایی و حذف دلایل خوردگی کویل ها
 ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

شناسایی و حذف دلایل خوردگی کویل ها

خوردگی در سطح بیرونی کویل ها، به مرور افزایش پیدا میکند. از جمله دلایل خوردگی کویل ها میتوان به جنس نامرغوب مس، باقیمانده های شیمیایی در فرایند ساخت کویل اشاره کرد. اکثر مشکلات هنگامی رخ میدهد که اسیدهای محیط زیستی باعث خوردگی کویل ها از بیرون به داخل میشوند. به عنوان مثال در سال گذشته یک باغبان ...  ادامه مطلب 
با گازهای مبرد یا سرمازا بیشتر آشنا شوید
 ۲۳ فروردین ۱۴۰۰

با گازهای مبرد یا سرمازا بیشتر آشنا شوید

مبرد (Refrigerant)  حالت سیال داشته و طی فرآیند سیکلی که درآن قرار می گیرد به طور مرتب از حالت مایع به گاز تغییر حالت می دهد. در اصل در دمای اتاق به صورت گازی می باشد ولی وقتی خنک و فشرده می شود تغییر حالت داده و به شکل مایع در می آیند.از ویژگی های گاز مبرد می توان به غیر قابل اشتعال بودن ، بیرنگی و ...  ادامه مطلب 
روفتاپ پکیج چیست؟چه مزایا و معایبی دارد؟
 ۱۷ آبان ۱۳۹۹

روفتاپ پکیج چیست؟چه مزایا و معایبی دارد؟

روفتاپ پکیج یکی از انواع سیستم تهویه مطبوع است که برای سرمایش و گرمایش منازل یا دفاتر یا سالن ها از آن استفاده می شود. علت نام گذاری روفتاپ پکیج به این شیوه به این دلیل است که روفتاپ پکیج ها در پشت بام نصب می شوند و تمام اجزای تهویه شامل کویل اواپراتور ، فن ، کمپرسور و کندانسور هوایی در یک ...  ادامه مطلب 
زنت،عملکرد،مزایا،معایب و کاربردها
 ۰۵ مهر ۱۳۹۹

زنت،عملکرد،مزایا،معایب و کاربردها

زنت (Zent) یکی از ساده ترین سیستم های سرمایشی گرمایشی در صنعت HVAC به حساب می آید. دستگاهی کاملاً ایرانی که مکانیزم سرمایش آن مشابه کولر آبی (فرایند سرمایش تبخیری) و مکانیزم گرمایش آن مشابه هواساز (استفاده از کویل آبگرم) می باشد. به این ترتیب، زنت از جمله دستگاه های چهار فصلی HVAC به شمار رفته که در سه مدل ...  ادامه مطلب